THE WHOLE TRUTH ABOUT INTERVENTIONS

Η πλαστικός χειρουργός Έλενα Τζαµαντάκη εξηγεί µε ποια κριτήρια να επιλέξουµε τον γιατρό µας και ποιους κινδύνους κρύβει µια φθηνή θεραπεία.

Oλοι γνωρίζουµε τη δύναµη που εκπέµπει η ωραία φυσική εικόνα. Ο χώρος της 7ης τέχνης και του θεάµατος γενικότερα είναι γεµάτος από παραδείγµατα καλών πλαστικών επεµβάσεων που απογειώνουν καριέρα και δηµιουργούν προοπτική επιτυχίας!

Η φύση επιλέγει από µόνη της τα πιο ωραία γονίδια και η πλαστική χειρουργική υπηρετεί αυτόν το σκοπό. Αποκαθιστά προβλήµατα που η φύση έχει δώσει ή βελτιώνει στοιχεία που δεν έχει τονίσει επαρκώς. Πρόσφατα, σε κάποιο reality TV show υποψήφια µοντέλα αποδοκιµάστηκαν και απορρίφθηκαν γιατί είχαν πειράξει υπερβολικά τα χαρακτηριστικά τους. Δικαίως, καθώς οι επεµβάσεις τους ήταν αφύσικες και αντί να χαρίζουν φυσική οµορφιά, αλλοίωναν την εικόνα τους.

Αφήστε τους να µαντέψουν

Μια καλή πλαστική επέµβαση, εάν φαίνεται, θεωρείται απολύτως αποτυχηµένη. Ας δούµε τα τοπ µόντελ της Victoria’s Secret: όλες έχουν κάνει κάτι. Άλλες πλαστική στήθους, µερικές ρινοπλαστική, άλλες έχουν τονίσει τα χείλη και τα ζυγωµατικά τους, κάποιες το στεφάνι της οµορφιάς κ.λπ. Γενικά έχουν υποβληθεί σε επιτυχηµένες επεµβάσεις που τονίζουν τα ήδη τέλεια χαρακτηριστικά τους, τα οποία είναι φυσικά ενταγµένα στη συνολική εικόνα τους.

Η καλή δουλειά µπορεί να απογειώσει µια καριέρα, διαφορετικά, αν είναι αποτυχηµένη µπορεί να την καταστρέψει οριστικά. Το ζητούµενο δεν είναι να µη γεράσουµε, αλλά να µεγαλώνουµε µε αξιοπρεπή εµφάνιση χωρίς βαθιές πτυχές, ρυτίδες και αλλοίωση των χαρακτηριστικών µας. Αυτό επιτυγχάνει η πλαστική χειρουργική τού σήµερα, αυτή είναι η εξειδίκευση στην αισθητική πλαστική χειρουργική ξεκινώντας µε τεχνικές χωρίς νυστέρι. Γι’ αυτό και η πρόληψη αρχίζει σε όλο και νεότερες ηλικίες. Όσο πιο νωρίς προλάβουµε τις φθορές του χρόνου, τόσο πιο εύκολο τεχνικά και φυσικό είναι το αποτέλεσµα.

Την τελευταία δεκαπενταετία έχουν εξαπλωθεί ραγδαία, παγκοσµίως, οι µη επεµβατικές διαδικασίες ανανέωσης του προσώπου. Ο λόγος είναι ότι πολλοί φοβούνται µια χειρουργική πράξη στο πρόσωπο. Δικαίως, καθώς όλοι προσπαθούν να διασφαλίσουν ένα γρήγορο αποτέλεσµα, φθηνό και όσο το δυνατόν ελεγχόµενο και αναστρέψιµο. Εδώ όµως βρίσκεται η παγίδα!

Επιτήδειοι ανειδίκευτοι γιατροί και µη επιστήµονες, µε µοναδικό σκοπό το εύκολο χρήµα, γεµίζουν, φουσκώνουν και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις. Είναι οι «µάγοι» της αισθητικής και της αντιγήρανσης. «Αναίµακτο face Lift», «lifting χωρίς νυστέρι», «αναίµακτη βλεφαροπλαστική», «µαγικό lifting χωρίς χειρουργείο», «lifting µε νήµατα» και πολλές άλλες µαγικές συνταγές, που παραπέµπουν σε αόρατες, υπερφυσικές δυνάµεις. Τα παραδείγµατα ανθρώπων µε αλλοιωµένα χαρακτηριστικά από ενέσιµα υλικά είναι πολλά και δίπλα µας. Όλοι έχουν τα ίδια φουσκωµένα χείλη (duck face), τα ίδια αφύσικα ζυγωµατικά, τα πρησµένα µάτια και τις αστείες, ανελαστικές πτυχές στο στόµα. Οι επιτήδειοι αυτή την αισθητική πουλάνε και -δυστυχώς- αυτό περνάει στον κόσµο σαν προϊόν «πλαστικής χειρουργικής».

Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) αλλά και οι εταιρείες πλαστικής χειρουργικής όλων των χωρών κυρίως σε νότια Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αµερική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πολύς κόσµος, εκτός του ότι παραµορφώνεται µόνιµα, κάποιες φορές χάνει και τη ζωή του.

Πώς να επιλέξετε γιατρό

Η αισθητική αρµονία του προσώπου περιλαµβάνει µια ολιστική αποκατάσταση στο ήδη υπάρχον πρόβληµα και στη διαδικασία γήρανσης. Ο χρόνος δεν γερνά µόνο το δέρµα, αλλά, ανάλογα µε τη δεκαετία που διανύουµε (30, 40, 50, 60, 70) επηρεάζει όλα τα εν τω βάθει στρώµατα, µέχρι και τα οστά. Μόνο οι εξειδικευµένοι στην αισθητική πλαστική χειρουργική κατέχουµε όλες τις τεχνικές: από τις µη επεµβατικές, τις ελάχιστα παρεµβατικές έως και τις µεγάλες χειρουργικές επεµβάσεις. Είµαστε η µοναδική ειδικότητα που µε καλλιτεχνική αρτιότητα επαναφέρουµε, “ξαναπλάθουµε”, επανασχηµατίζουµε µε απόλυτη αρµονία και φυσικότητα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σας προτείνουµε αυτό που εσείς χρειάζεστε για την ανανέωση της εικόνας σας, χωρίς προβλήµατα.

Το µεγάλο στοίχηµα στην αισθητική του προσώπου είναι το φυσικό αποτέλεσµα. Η επίτευξή του πραγµατοποιείται µόνο όταν συνδυαστούν η επιστηµονική γνώση και η καλλιτεχνική αρτιότητα µε την εµπειρία, την άριστη αισθητική, τη χρήση καλών υλικών και µηχανηµάτων. Ένας µοναδικός συνδυασµός που µόνο το δικό σας πρόσωπο χρειάζεται και όχι a la carte τεχνικές. Ο/η πλαστικός σας θα σας προτείνει αυτό που ενδείκνυται για την εικόνα σας µε βάση την κλινική ένδειξη, τις προσδοκίες σας, τον χρόνο αποθεραπείας που έχετε στη διάθεσή σας και, φυσικά, το χρηµατικό ποσό που µπορείτε να διαθέσετε. Είναι άδικο για τον εαυτό σας να επιλέξετε µια φθηνή υπηρεσία µε γνώµονα το λανσαρισµένο και trendy από τον οποιοδήποτε.

Η φυσική ανανέωσή σας είναι το ζητούµενο. Η µαγεία που χαρίζει µια άριστη πλαστική επέµβαση ή παρέµβαση, σίγουρα δεν είναι φθηνή και δεν χρειάζεται διαφήµιση. Ενηµερωθείτε σωστά για να αποφύγετε τα προβλήµατα και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό που µόνο η επιστήµη µπορεί να δώσει: Μια φυσικά φρέσκια εικόνα.

Request A Consultation

To receive a consultation, request your appointment online and schedule your visit during one of the select times our surgeons have set aside exclusively for Web visitors.

Call Today 210 89 40 930


    I agree and accept the terms Privacy Policy*