ΔΡ. ΚΡΑΣΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΤΙΤΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Τίτος Κρασονικολάκης MD PhD, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ρώμης “La Sapienza”, Γενικός Χειρουργός – Λαπαροσκόπος, εξειδικευθής στην Χειρουργική Ογκολογία του Στήθους. Συνιδρυτής και Επιστημονικός  Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής και Χειρουργικής Μαστού της ‘’Clinic of Excellence Plasis’’.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ξεκίνησε με τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή της Νάπολης και με μεταγραφή στο 1ο έτος στην Ρώμη το Πανεπιστήμιο «La Sapienza», όπου και αποφοίτησε με άριστα. Εξετέλεσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Μαλλίων και ακολούθησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής σε διάφορα Νοσοκομεία ξεκινώντας από το «Βενιζέλειο Πανάνειο», για τα πρώτα δύο χρόνια.

Πήρε την ειδικότητά του στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού νοσοκομείου «Τζάνειο». Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού και τις Ογκοπλαστικές στην ‘’Κλινική Μαστού’’ του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου και παρέμεινε Επιστημονικός Συνεργάτης για τρία επιπλέον χρόνια. Περαιτέρω εξειδίκευση στο Τμήμα Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείο «Μεταξά» στις ογκοπλαστικές επεμβάσεις στο στήθος καθώς και στις διαφορετικές τεχνικές αποκατάστασης μετά μαστεκτομής.

Περαιτέρω εξειδίκευση ακολούθησε σε Ιδιωτική Κλινική αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού στο Παρίσι για περίπου 4 μήνες όπου τελειοποίησε τις ικανότητές του στις τελευταίες χειρουργικές τεχνικές ογκοπλαστικής, αλλά και αποκατάστασης μαστού μετά μαστεκτομής. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εξειδίκευση είναι κεφαλαιώδους σημασίας ώστε να μπορεί ο Ιατρός να προσφέρει ότι οι Διεθνείς Οργανισμοί και τα Guidelines απαντούν διεθνώς ώστε να προσφέρουν ταυτόχρονα και καλή ποιότητα ζωής στις ασθενείς με καρκίνο μαστού. Μαζί με την Πλαστικό Χειρουργό, Δρ. Έλενα Τζαμαντάκη πραγματοποίησαν την 1η επέμβαση “Angelina Jolie”, στην Ελλάδα το 2015. Δηλαδή υποδόριες μαστεκτομές άμφω μαστού και λεμφαδενικό καθαρισμό εκτεταμένο από την δεξιά μασχάλη, ενός λεμφαδένα «φρουρού» από την αριστερή και άμεση αποκατάστασής άμφω μαστών.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες κλινικές εργασίες και έχει λάβει μέρος σε πολλές πειραματικές μελέτες που έχουνε δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κυρίως όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού την χειρουργική αντιμετώπιση του Μαστού, και την αποκατάσταση μετά μαστεκτομή, σε ριζικούς λεμφαδενικούς μασχαλιαίους καθαρισμούς και αποφυγής λεμφοιδήματος μετεγχειρητικά.  Οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου του Μαστού είναι ραγδαίες και ο Δρ. Κρασονικολάκης, ακολουθεί τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την χειρουργική θεραπεία, Ογκοπλαστική και αποκατάσταση μετά μαστεκτομής. Στόχος πάντα είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπείες με απώτερο στόχο την άριστη ποιότητα ζωής μετεγχειρητικά στις πάσχουσες.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Plasis Plastic Surgery

Καλέστε σήμερα 210 89 40 930

    Συμφωνώ και αποδέχομαι τους όρους Πολιτικής & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων*