ΡΙΚΝΩΤΙΚΗ ΚΑΨΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή της προσθετικής στήθους, είναι η δημιουργία ρικνωτικής κάψας ή η ανάπτυξη περί προσθετικής κάψας. Με τον όρο ρικνωτική  κάψα,  αναφερόμαστε στη δημιουργία γύρω από το ένθεμα ιστού ο οποίος λόγω της φύσης του είναι ουλώδης και έχει την τάση να περισφίγγει το ένθεμα, αλλοιώνοντας το σχήμα του. Αυτό, αναλόγως του βαθμού της ρίκνωσης, κυμαίνεται από μικρή διαφορά στην υφή του μαστού (ο μαστός με κάψα είναι πιο σκληρός από τον άλλο) μέχρι πολύ μεγάλη σκληρία, παραμόρφωση και έντονο πόνο στο στήθος. Ουσιαστικά, ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλει το ξένο σώμα, φτιάχνοντας ένα σκληρό και επώδυνο κέλυφος.

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ;

Η δημιουργία ρικνωτικής κάψας μπορεί να δημιουργηθεί από ο,τιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή στην κάψα. Έχουν ενοχοποιηθεί, το αιμάτωμα, επιμόλυνση, λοίμωξη, το είδος του ενθέματος και πολλά άλλα, μπορεί όμως και να φταίει και ο τρόπος επούλωσης της ασθενούς. Φανταστείτε την κάψα ως ένα δίχτυ που συστέλεται και σφιγγει. Αυτό το «διχτυ» συρρικνώνει το μέγεθος του ενθέματος, παγιδεύοντας το, έτσι ώστε να μη μπορεί να κινηθεί μέσα στο δίχτυ του, με αποτέλεσμα να είναι σκληρό, ακίνητο και αισθητικά αφύσικο.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΡΙΚΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΨΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ BAKER:

GRADE A : Η ασθενής δεν νιώθει τίποτα, μόνο ο γιατρός με την ψηλάφηση καταλαβαίνει μια ήπια σκληρότητα στο στήθος.

GRADE B : Η ασθενής αισθάνεται το στήθος της σκληρό.

GRADE C : Στήθος έντονα σκληρό που αρχίζει και αλλάζει σχήμα.

GRADE D : Όλα τα ανωτέρω, συν ότι το στήθος πονάει.

Η πρόληψη της δημιουργίας της ρικνωτικής κάψας στο πρώτο χειρουργείο, είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Λεπτομέρειες στη χειρουργική αίθουσα, είναι όλες ιδιαίτερα σημαντικές για την αποφυγή της ρικνωτικής κάψας. Η κλινική εμπειρία μας δείξει κατευθυντήριες οδηγίες τεχνικών χαρακτηριστικών και η χρήση συγκεκριμένων υλικών κατά την επέμβαση, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αυτό, διασφαλίζοντας ένα υγιές και καλαίσθητο στήθος.

Οι χειρουργοί μας στην Clinic of Excellence “Plasis, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη επανεμφάνισης του προβλήματος. Αν πιστεύετε πως παρουσιάζετε κάποιο από τα συμπτώματα ρικνωτικής κάψας, το πρώτο βήμα είναι να μας επισκεφτείτε. Μετά από ενδελεχή εξέταση, θα αποφασιστεί και το ανάλογο πλάνο αντιμετώπισης του προβλήματος για ένα καλαίσθητο και υγιές στήθος.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

Η Δρ. Τζαμαντάκη και ο Δρ. Κρασονικολάκης, επικεντρώνονται στην ενημέρωση των ασθενών τους σχετικά με τηνεπέμβαση και συζητούν μαζί τους, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αφού διενεργήσουν μία ενδελεχή κλινική εξέταση, συζητούν  το προτεινόμενο χειρουργικό πλάνο και λύνουν κάθε απορία της ασθενούς που μπορεί να προκύψει, έτσι ώστε να προχωρήσουν κοινή συναινέσει στην επέμβαση και να αντιληφθούν πως στόχος των γιατρών μας είναι ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα.

Αν και η έρευνα μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη για επιμορφωτικούς σκοπούς, δε θα μπορέσετε ποτέ να την προσαρμόσετε στο δικό σας σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας συμβουλευτικής συνεδρίας στο ιατρείο της Δρ. Τζαμαντάκη, οι πληροφορίες που θα λάβετε, δε θα είναι τυπικές και γενικές αλλά θα αφορούν εσάς προσωπικά, το σώμα σας και θα είναι στα δικά σας «μέτρα». Με την εξαιρετική αίσθηση αρμονίας και αισθητικής που χαρακτηρίζουν την Δρ. Τζαμαντάκη, να είστε σίγουρες πως θα σας συμβουλέψει με τον τύπο της επέμβασης που είναι απόλυτα ενδεδειγμένος για τη λύση του δικού σας προβλήματος.

Δοκιμάστε τη νέα σας εικόνα

Οπτικοποιήστε τα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε από τη διαδικασία προσομοιώσης με το σύστημα απεικόνισης VECTRA 3D.

Ξεκίνα Τώρα

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Plasis Plastic Surgery

Καλέστε σήμερα 210 89 40 930

Συμφωνώ και αποδέχομαι τους όρους Πολιτικής & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων*