BREAST CLINIC

iatr_mastou1Η χειρουργική μαστού και η μαστολογία έχουν αλλάξει ραγδαία τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τεράστια πρόοδο των ακτινοδιαγνωστικών (ψηφιακή μαστογραφία, σύγχρονοι υπέρηχοι μαστού, μαγνητική τομογραφία μαστού) που μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε τους όγκους σε μη διηθητικά στάδια βελτιώνοντας κατά πολύ την πρόγνωση των ασθενών. Έχει καταργηθεί η ανοιχτή βιοψία μαστού όπως και η κυτταρολογική δια λεπτής βελόνης (FNA) και τώρα χρησιμοποιούμε βιοψία μαστού με κόπτουσα βελόνη (core biopsy). Αυτή γίνεται γρήγορα και εύκολα στο ιατρείο αναλόγως με την υπερηχογραφική καθοδήγηση. Έχουν μειωθεί δραστικά οι ενδείξεις της μαστεκτομής μετά από πολυετείς πολυκεντρικές μελέτες.

Η μαστεκτομή δεν έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει τίποτα στην επιβίωση. Τα τελευταία χρόνια, η επικράτηση της ογκοπλαστικής χειρουργικής μας δίνει την δυνατότητα να διατηρήσουμε το μαστό σε όλο και περισσότερες ασθενείς. Η ογκοπλαστική χειρουργική συνδυάζει την ορθή ογκολογική χειρουργική με πλαστικές τεχνικές που επιτρέπουν ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, άμεσο και απώτερο, ακόμα και όταν ο όγκος βρίσκεται σε δύσκολες θέσεις. Η δυσμενής θέση του όγκου δεν αποτελεί πλέον ένδειξη μαστεκτομής. Αντιθέτως, αν ο χειρουργός δεν γνωρίζει αυτές τις τεχνικές αναγκάζεται να προβεί είτε σε μαστεκτομή είτε σε ένα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό επηρεάζει πολύ αρνητικά τη ζωή της ασθενούς και την αναγκάζει σε περεταίρω αισθητικές επεμβάσεις.

Η επικράτηση της τεχνικής του λεμφαδένα φρουρού (sentinel lymph node) έχει περιορίσει τις ασθενείς που υποβάλλονται σε λεμφαδενικό καθαρισμό της μασχάλης περίπου κατά 65%. Με την τεχνική αυτή ουσιαστικά ανιχνεύουμε τον πρώτο λεμφαδένα στον οποίο θα πήγαιναν τα καρκινικά κύτταρα. Αν αυτός είναι διηθημένος τότε πρέπει να προβούμε σε μασχαλιαίο λεμφαδενικό καθαρισμό. Αν είναι αρνητικός τότε αποφεύγουμε μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση.

Το ιατρείο μαστού της εταιρείας Plasis λειτουργεί με βάσει τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Παρακολουθούμε συνεχώς τις διεθνείς ερευνητικές εξελίξεις και συνεργαζόμαστε με διακεκριμένους ακτινοδιαγνωστές, παθολογοανατόμους, ακτινοθεραπευτές, ογκολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. Επίσης συνεργαζόμαστε με ειδική ψυχολόγο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

Στο ιατρείο μας αναλαμβάνουμε τα εξής:

  • Ετήσιο προληπτικό μαστολογικό έλεγχο (ιστορικό, κλινική εξέταση, κτλ).

  • Συμβουλευτική και παρακολούθηση ομάδων υψηλού κινδύνου. Σε κάποιες ασθενείς μπορεί να συστηθεί ο γονιδιακός έλεγχος για καρκίνο μαστού- ωοθηκών με αντίστοιχη στενή παρακολούθηση και προφυλακτική αντιμετώπιση.

  • Προεγχειρητικές βιοψίες ύποπτων αλλοιώσεων.

  • Όλη τη γκάμα των χειρουργικών επεμβάσεων του μαστού δίνοντας έμφαση στις ογκοπλαστικές τεχνικές στις οποίες το ιατρικό team της εταιρείας Plasis έχει εξειδικευτεί. Οι σύνθετες αυτές τεχνικές συνεισφέρουν το μέγιστο στην αποφυγή της μαστεκτομής και στην επίτευξη ενός καλού αισθητικού αποτελέσματος.

  • Τεχνική λεμφαδένα φρουρού. Η τεχνική αυτή πρέπει να εφαρμόζεται με βάσει τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες (σε επιλεγμένα περιστατικά) αντί για τον λεμφαδενικό καθαρισμό της μασχάλης προς αποφυγή των επιπλοκών του λεμφαδενικού καθαρισμού.

  • Άμεση ή απώτερη αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή για την αποκατάσταση του μαστού, της θηλής, κτλ.

  • Μετεγχειρητική παρακολούθηση (follow up) από τους ειδικούς μας.

 

 

Εθελοντική Εξέταση Μαστού στο Σύλλογο Γυναικών Αλίμου

Στα πλαίσια του Προληπτικού Ελέγχου και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, οργανώθηκε και φέτος στις 10-10-2012 από τον Σύλλογο Γυναικών του Δήμου Αλίμου ,δωρεάν κλινική εξέταση από Ειδικούς Χειρουργούς Μαστολόγους. Ο Ειδικός Χειρουργός Μαστολόγος του κέντρου μας, κος Τίτος Κρασονικολάκης, συμμετείχε  εθελοντικά και φέτος   μαζί με τον  Διευθυντή της Κλινικής Μαστού του “Αγίου Σάββα “ όπου και εξέτασαν περισσότερες από 100 γυναίκες. Όπως κάθε χρόνο, η κλινική αυτή εξέταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου “ Άγιος Σάββας“ ,  με στόχο την έγκαιρή διάγνωση του καρκίνο του μαστού.

 

05-12-2012 061039pm

 

plasis_small
ATHENS - GLYFADA
Agg. Metaxa & GR. Labraki  21 Street
Post Code. 166 75
Phone.: 210 8940930
Fax: 210 8940915
Mobile.: 6974832064
Mobile.: 6932193181
E-mail: tzamadaki@yahoo.gr
E-mail: krasotitos@yahoo.gr

κατασκευή ιστοσελίδων aboutnet